Tentang Laman Ini

Dengan hanya digoreng dan diperah limau, Ikan Terubuk (Terubok) Masin Sarawak mampu membangkitkan selera makan. Rasanya MASIN dan penuh rasa LEMAK mampu meransang selera makan, walaupun hanya dimakan dengan tanpa kehadiran lauk sampingan. Ini melayakkan Ikan Terubuk (Terubok) Masin Sarawak menjadi Ikan Masin pilihan no 1 dikalangan penggemar masakan jenis ini.

Memanipulasi keistimewaan ikan ini, pelbagai variasi Resepi Masakan Ikan Terubuk (Terubok) Masin Sarawak telah tercipta dan menjadi satu menu istimewa pada satu satu hidangan. Kami ingin menjadikan blogsite " Resepi Ikan Terubuk" ini menjadi himpunan terbesar resepi resepi tersebut.

Demi untuk meng'kaya'kan jumlah & variasi resepi anda boleh menyumbangkan resepi yang anda tahu (seeloknya yang pernah dicuba) kepada kami. Sila klik sini > Sumbangan Resepi untuk menghantar. Sedang di usahakan, di masa terdekat kami akan memberi sedikit hadiah untuk setiap resepi anda yang tersiar disini.

Sekian.

Webmaster